
Broccolisoep met spinazie
Nodig:
300 gr kruimige aardappelen, 500 gr broccoli, 1 ui, 2 takjes rozemarijn, 25 gr zongedroogde tomatenreepjes, 2 tenen knoflook, 1 groentebouillonblokje, 200 gr gewassen spinazie.
Doen:
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd ook de steel van de broccoli in stukjes. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Verhit 2 el olie uit de pot zongedroogde tomaten in een ruime (soep)pan en fruit de ui met de aardappelblokjes 3 min. Pers er de knoflook boven en voeg de zongedroogde tomatenreepjes toe en bak 1 min. mee. Schenk 1 L water in de pan, voeg de broccoli en drievierde van de rozemarijn toe en breng de soep aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en laat 15 min. zachtjes koken.
Voeg de helft van de spinazie toe en wacht tot deze geslonken is. Voeg dan de andere helft toe. Roer goed en breng de soep weer aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen of diepe borden. En bestrooi met de rest van de rozemarijn. Druppel er eventueel wat olijfolie over.
Eet smakelijk!
Bron: www.jumbo.com