Recept Wortel-Abrikozen-Dadel-repen
Lekker en gezond, als ontbijt of tussendoor
Ingrediënten voor 12-16 stuks:
400 gr. wortels, geschrapt en grof gesneden
100 gr. gedroogde abrikozen grof gesneden
100 gr. dadels zonder pit grof gesneden (je kunt ook alleen 200 gr. dadels of alleen 200 gr. abrikozen gebruiken)
3 el kokosolie
fijn geraspte schil van 1 citroen
1,5 theel. kardemom (afhankelijk van je smaak iets meer of iets minder)
150 gr. havermout
100 gr. gemengde zaden zoals zonnebloem-, pompoenpitten en/of sesamzaad
Doen:
Doe de wortels, abrikozen en dadels in een keukenmachine en hak ze fijn totdat ze goed gemengd zijn. Voeg de kokosolie, citroenrasp en kardemom toe. Hak fijn totdat alles goed gemengd is. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de havermout en zaden-pittenmix toe. Schep goed om.
Bekleed een bakvorm (ong. 18x20 cm) met bakpapier, schep het mengsel erin en verdeel het gelijkmatig over de bakvorm. Druk goed aan en strijk het geheel glad (qua dikte geef je het de dikte van een mueslireep). Vouw het overhangende bakpapier eroverheen en leg een 2e bakpapier daarover, zodat het geheel goed is afgedekt. Zet het minstens 4 uur in de koelkast. Daarna kun je het snijden in repen en heerlijk smikkelen! Je kunt de repen afgedekt. een paar dagen in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
Bron: Uit Heel veel Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall