Terug naar Afvallen

Ervaringen van anderen

Zijn andere klanten goed afgevallen? Hebben zij hun streefgewicht bereikt en hoe houden ze dat vast? Vonden ze het moeilijk? Lees het hier! Wil je weten wat ons BenFit programma voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 0544-375289 of info@aquafitbewegingscentrum.nl. We helpen graag.

8 kilo afgevallen, suiker- en cholesterolgehalte gedaald en bloeddruk beter

Omdat ik bij de huisarts te horen kreeg dat mijn suiker wat aan de hoge kant was, ben ik op aanraden van mijn dochter begonnen met BenFit om te proberen wat kilo’s af te vallen.

Ik vond de recepten die ik mee naar huis kreeg makkelijk te maken, het smaakte allemaal heerlijk en doordat ik veel gevarieerder ging eten kreeg ik veel meer energie. Zelfs mij collega’s waren verbaasd over wat ik allemaal mocht eten en dat ik ook nog kilo’s afviel.

De wekelijkse weegmomenten en gesprekjes met mijn enthousiaste coach werkten zeer motiverend. Eindresultaat: meer dan 8 kilo afgevallen. Tijdens controle bij de huisarts vertelde ze dat de waardes van mijn suiker en cholesterol gedaald waren en zelfs mijn bloeddruk was beter geworden.

BenFit bij AquaFit Bewegingscentrum kan ik iedereen aanraden, het is heel goed te doen.

10 kilo minder, een stuk vitaler en het blijft makkelijk vol te houden!

“Na de vakantie vorig jaar ging ik op de weegschaal staan en toen werd ik alles behalve blij. Ik dacht hier moet echt iets aan gebeuren, maar hoe ga ik het aanpakken? Uiteindelijk viel ik een 3 á 4 kilo af. Echter bleef ik hangen rond de 84 kilo en ik wilde heel graag nog iets afvallen. Iedere week ging ik naar AquaFit om te sporten en hoorde ik mensen praten over het BenFit programma. Ik dacht zou dat iets voor mij kunnen zijn? Ik heb erover gesproken met coach Fraukje en begin januari ben ik gestart met het BenFit programma.

Waar ik vooral verbaasd over ben, is dat ik veel meer eet dan voorheen alleen op andere tijden en kleinere porties per keer. Iedere week stond er 0.5 kilo tot 1 kilo minder op de weegschaal. Door discipline en 2 á 3 keer in de week sporten is het gelukt om in 3 maanden een kleine 10 kilo af te vallen. Na afloop van het traject moet je het zelf doen en het blijkt makkelijk vol te houden. Door het BenFit traject met coach leer je hoe, wat en wanneer je iets moet eten en als je dat vol blijft houden blijf je op gewicht en val je zelfs nog iets af. Ik ben superblij met het resultaat en voel me een stuk vitaler!”

Fitter, energieker en meer zelfvertrouwen

“Bedankt voor een leerzame periode! Nooit gedacht dat ik met relatief weinig moeite en zoveel plezier zo’n geweldig resultaat zou kunnen bereiken: een gewicht dat ik niet meer voor mogelijk had gehouden, maar bovenal een fit en energiek gevoel en zelfvertrouwen. Super bedankt daarvoor!”

De knop om: 9 kilo afgevallen en veel fitter!

“Ik ben een vrouw, 67, en was te zwaar. Voelde mij “vol”, had minder conditie, was niet zo fit en niet blij met mijn figuur. Dus ik dacht: “De knop moet om.”

Ik maakte een afspraak met coach Fraukje. Bij het intakegesprek kwamen m’n valkuilen, maar ook mijn doel en wilskracht aan bod. Waarom wil je afvallen en hoe belangrijk is dit voor je? Elke week een praatje en het weegmoment. Dat vond ik heel fijn. Samen blij als er wat af was. Maar ook fijne ondersteuning als je even “stil staat” met je gewicht; bespreken wat de reden hiervan kan zijn.

De menu’s vond ik heel gevarieerd en lekker. Je hoeft niets extra’s aan te schaffen, er is volop keuze. Wel vond ik 3 maaltijden en 3 tussendoortjes veel, maar dat was even in het begin. Dat went later vanzelf. Je gaat op deze manier heel anders, maar ook heel lekker eten. Tevens is bewegen en relaxen ook een onderdeel van het programma. Hoe? Ook hier is de keuze aan jou, mogelijkheden genoeg.

Ik heb na 12 weken mijn streefgewicht gehaald en ben 9 kilo afgevallen. Hier ben ik heel blij mee. Voel me véél fitter, heb meer energie en zit veel lekkerder in mijn vel. Men ziet ook dat ik ben afgevallen. Fijn hoor!

Inmiddels is mijn begeleiding gestopt, ben ik 10 weken verder en nog 2 kilo afgevallen. Gewoon door verstandig te eten en te blijven bewegen. Ik ben heel blij dat ik dit programma, onder geweldige begeleiding van Fraukje, en daarnaast de geweldige sportbegeleiding van Noortje, Luciënne en Fraukje, heb gedaan. Ik ben me er bewust van dat als ik me zo wil blijven voelen, het belangrijk is dat je ZELF de juiste eet- en beweegkeuzes maakt. En wat ook fijn is: je kunt altijd weer even naar je coach terug. Wat het ook is, ze helpt je weer in het zadel. Mooi toch?

Kortom; warm aanbevolen dit programma bij AquaFit Bewegingscentrum!”

Drie kledingmaten smaller en tevreden met mijn lijf

“Al jaren wist ik dat ik vele kilo’s te zwaar was. Echter ik voelde me er prima bij en dacht dat dit postuur bij me hoorde. Kleding kopen in een confectiewinkel was altijd wel een confrontatie. Ik kreeg soms letterlijk te horen: “Sorry, dit is echt de állergróótste maat die we hebben!” Daarom ging ik op een gegeven moment structureel naar een “grote-maten-winkel”, waar ik goed kon slagen en daardoor het winkelen geen issue meer werd.

In januari 2017 had ik ineens de drive om de overtollige kilo’s kwijt te raken, omdat ik rationeel best wist dat deze extra kilo’s niet goed waren voor mijn lijf. Ik ben me gaan oriënteren op een manier van afvallen dat bij mij zou passen. Zo kwam ik bij BenFit van AquaFit Bewegingscentrum in Harreveld. Ik had al vele positieve verhalen gehoord en na een oriënterend en informatief gesprek, ben ik aan mijn nieuwe levensstijl begonnen. Deze bestond uit een ander eetpatroon, meer bewegen en bewust inzetten van ontspanningsmomenten. Kortom bewuster leven op alle vlakken.

De verandering van eten bestond met name uit vaker, kleinere porties, gezonder en gevarieerder eten. Elke week kreeg ik een weekmenu met veel tips en suggesties, waardoor ik nu een rijk aanbod heb aan gezonde maaltijden. Daarnaast wandelde ik 2x per week, wat ik aangepast heb naar 1 à 2 x per week wandelen en 1x per week AquaSpinning. Tot slot hebben de gesprekken met mijn BenFit-coach bij AquaFit mij inzicht gegeven in mijn lijf, hoe ik bijvoorbeeld reageer bij stress en emoties. Andere gespreksonderwerpen waren bijvoorbeeld: hoe om te gaan met feestjes (lees wijntjes), etentjes, traktaties, etc.

Ik blijf nog steeds alles lekker vinden, maar maak nu bewuste keuzes in wat ik wel en niet eet. Ik ben nu 1 jaar verder, 3 kledingmaten smaller en tijdens het winkelen wordt er nu gezegd “we hebben nog wel een maatje kleiner”. Ik ben tevreden met mijn lijf en blij dat ik deze nieuwe weg ben ingeslagen.”

Vermoeidheid verdwenen en niet meer spuiten voor diabetes

“Tien weken terug heb ik het programma BenFit ontdekt; dit is een grote verandering in mijn leven geweest. Ik zal vertellen waarom. Tien weken geleden was ik zeer vermoeid en kon niet meer werken, daarnaast ben ik ook nog diabeet. Door dit alles heeft mijn huisarts me doorverwezen naar de sportschool om te gaan fitnessen en daardoor af te vallen. Dit was de ontdekking van BenFit!!!

Na 5 weken BenFit kon ik weer voorzichtig halve dagen aan het werk. Tot mijn grote verbazing trok de vermoeidheid als sneeuw voor de zon weg. Na 10 weken kon ik tot mijn grote vreugde weer fulltime aan het werk, mijn gewicht is met 7 kilo gedaald en mijn vetmassa is drastisch naar beneden gegaan. En wat nog het mooiste was, is dat ik tegenwoordig heel veel energie over heb. Mede door dit alles is spuiten voor diabetes van de baan, dit zat namelijk op het randje. Maar door regelmatig en verstandig te eten is dit allemaal niet meer nodig. Mijn leven heeft een andere wending gekregen waar ik heel blij mee ben!”

 

10 kilo afgevallen en geen rugklachten en buikpijn meer!

“Na jaren niet gesport te hebben, besloot ik in juni me aan te melden bij de sportschool. Ik had rugklachten en er stond een nieuwe baan op stapel die lichamelijk een stuk zwaarder zou zijn. Twee jaar geleden had ik drie weken plat gemoeten vanwege dezelfde rugklachten. Dit wilde ik écht niet meer.

In die tijd had ik veel zorg voor mijn ouders, met veel voldoening kijk ik daar op terug. Vorig jaar zijn beiden overleden. Zorgen voor anderen gaat me altijd gemakkelijk af, maar nu werd het toch echt tijd om eens goed voor mezelf te gaan zorgen. Ik wist best dat ik wat kilo’s te zwaar was, maar dat had ik geaccepteerd. Zo gauw ik me druk ga maken over ‘mijn lijn’ dan gaat het eigenlijk héél goed met mij. Want dat is altijd het laatste waar ik me druk over maak, ik vond het een luxeprobleem.

Toen ik voor de intake getest en gewogen werd, werd me toch een spiegeltje voorgehouden. Mijn vetgehalte was toch hoger dan ik dacht, en de vijf kilo die ik te zwaar dacht te zijn, waren er tien. Eenmaal bezig met BenFit had ik absoluut niet het idee dat ik aan het lijnen was. Ik had moeite om alles te eten wat de voedingslijsten voorschreven, het was namelijk meer dan ik gewend was te eten. Hierdoor kwam het ook niet in me op om ongezonde dingen te eten. Terwijl bij andere lijnpogingen ik aldoor moest denken aan wat ik niet mocht hebben. De lijsten vond ik ook erg handig, je hoefde niet te verzinnen wat je eens zou eten die avond en mijn gezin kon gewoon mee-eten.

Een verrassing was het feit dat ik er achter kwam dat ik van melkproducten geen buikpijn krijg. Terwijl ik dat idee al jaren had. Mijn darmen waren vaak van streek. Nu heb ik daar geen last meer van. En dat door gewoon gezond te eten! Ik ben nu minder vaak moe en voel me een stuk energieker! Tien kilo ben ik kwijt. Het is goed zo, dit wil ik graag zo houden. Ik ga gewoon lekker door op deze manier. Ik voel me beter, gezonder, energieker, sterker en mijn rugklachten heb ik ook niet meer. Ik vond het een uitdaging om te zien hoe ver ik kon komen, en ik ben ‘dik’ tevreden.”

Minder kilo’s, veranderd figuur, fitter gevoel en meer energie!

“Huh…..? AquaFit Bewegingscentrum in Harreveld? Zou dat wat zijn? Zou het programma BenFit voor mij de oplossing zijn? Eindelijk weer een beetje fit gaan voelen, meer energie en conditie krijgen en niet onbelangrijk de overtollige kilo’s kwijt raken?

Ik heb een afspraak met Fraukje gemaakt voor een intakegesprek (de beste beslissing ooit!). Wat ga ik doen om het beste resultaat te halen? Onder persoonlijke begeleiding van Fraukje afvallen, met op maat gemaakte voedingslijsten en daarnaast 2 keer in de week sporten: AquaSpinning en AquaGym met een leuke groep dames onder begeleiding van Twan.

Elke week even op de weegschaal staan. Die beruchte stok achter de deur werkt toch wel heel goed! De knop was om en ik begon resultaat te zien! Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb! Niet alleen de kilo’s werden minder, maar ook mijn figuur veranderde door het sporten. Nooit gedacht dat ik sporten nog leuk zou gaan vinden. Daar heeft ook zeker aan bij gedragen de wekelijkse tips over voeding en de motiverende gesprekjes met Fraukje, en natuurlijk de gezellige sportlessen van Twan! Kortom, ik voel mij fit heb veel meer energie gekregen en niet onbelangrijk: ik voel me slank!

Dankjewel Fraukje en collega’s, wat zijn jullie een fijne en gezellige sportschool om naar toe te gaan! Ik voel me bij jullie helemaal op mijn gemak! Dankjewel voor dit geweldig resultaat wat ik gehaald hebt!”

Gezonder en beter eten met 20 kilo minder als resultaat

BenFit gaf mij een goed inzicht in mijn eetpatroon. Middels BenFit heb ik dit eetpatroon kunnen veranderen en ben ik gezonder en beter gaan eten. Met een stukje zelfdiscipline (consequent houden aan het BenFit menu) heeft dat een mooi resultaat opgeleverd. In 5 maanden tijd ben ik 20 kilo kwijt geworden. Inmiddels is het BenFit eetpatroon mijn natuurlijke eetpatroon geworden, zodat ik goed op gewicht blijf!”

Wil je weten wat ons BenFit programma voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 0544-375289 of info@aquafitbewegingscentrum.nl. Voel je welkom!

Wist je dat...
8 jaar

Gemiddeld 8 jaar zijn mensen lid bij ons. De gemiddelde lidmaatschapstijd bij andere sportscholen is anderhalf jaar. Je snapt dus dat het bij ons extra gezellig is!

20 km

Onze klanten komen niet alleen uit Oost Gelre. Ook vanuit Doetinchem, Eibergen, Ruurlo en Aalten komen mensen onze kant op om te sporten of zwemlessen te volgen. Sommigen rijden dus wel 20 km speciaal voor ons centrum. Erg fijn natuurlijk!

68 lessen

Wij bieden maar liefst 68 groepslessen pér week. Er is dus veel te kiezen; een breed aanbod met veel lessen op diverse tijdstippen. Zo is er voor ieder wat wils.

Angelien

Angelien

Groepslesinstructeur

Noortje

Noortje

Groepslesinstructeur

Luciënne

Luciënne

Groepslesinstructeur

Fraukje

Fraukje

Eigenaar

Angela

Angela

Eigenaar